Foto's materialen

Natuursteen

Natuursteen is in de bouwkunde en civiele techniek een gesteente, dat in de natuur wordt aangetroffen en dat na een eventuele bewerking, geschikt is als bouwmateriaal. Natuursteen treft men aan in vele variëteiten. Natuursteen wordt veel gebruikt als sierbestrating of in interieurs. Natuursteen is een stollingsgesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Bijv. doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen.

Composiet

Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Vaak worden hiermee vezelversterkte kunststoffen bedoeld. De vezels zorgen voor het overbrengen van trekkrachten en de matrix (vaak een kunststof) houdt de vezels samen en zorgt voor het overbrengen van drukkrachten en schuifspanningen. Bekendste vezels die in composieten verwerkt worden zijn glasvezel, aramide (twaron en kevlar), koolstofvezel en recent ook nanotubes. Daarnaast worden ook natuurlijke vezels als vlas of hennep in composieten toegepast.

Keramiek

Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, hittebestendig, niet elektrisch en thermisch geleidend en non-magnetisch. Hier zijn uitzonderingen op, zo zijn sommige keramieken zelfs supergeleidend.

Keramiek is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Voorbeelden van keramieken zijn bijvoorbeeld aardewerk, steengoed en porselein, maar daarnaast valt ook te denken aan glas, diamanten, supergeleiders en implantaten.

Marazzi

In het tijdperk van de digitale reproduceerbaarheid van de natuur, krijgen de ader- en subtiele schaduwvariaties van de beste Marble Look een nieuw leven met meer duidelijkheid en duurzaamheid dan het origineel. Nieuwe inspiraties sluiten zich nu aan bij de klassieke Marbles van de Marble Look-collectie, samen met nieuwe interpretaties van Venetiaans Terrazzo.

Marble, stone, cement, metals, Oneindige inspiratie. Door Marazzi verreikt met nieuwe afwerkingen geïnspireerd door de beste marmers met een eigen karakter.

 

Call Now Button